הדפסה
משפחה - מתכונים

טורט מוס נקטרינות עם נקטרינות בדבש

בסיס הטורט הוא עוגת חמאה הולנדית הצפופה והעשירה.

לצורך הכנת הטורט אנחנו זקוקים רק לשכבת טורט אחת. את השאר אפשר לשמור (עטוף בניילון נצמד ואפשר גם להקפיא) ולהשתמש לעוגות אחרות. אם רוצים אפשר לאכול גם סתם כך, ליד הקפה.
חומרים לעוגה בקוטר 24 ס"מ:
לבסיס (עוגת חמאה הולנדית):
200 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
4 ביצים
11/2 כוסות קמח תופח
לנקטרינות בדבש:
9-8 נקטרינות מגולענות וחצויות
2 כפות דבש הדרים
1/2 כוס מים
מעט קינמון
למוס נטקרינות:
10-8 נקטרינות
3-2 כפות סוכר
1/2 כפית לימון
4 חלמונים
21/2 כפות סוכר
21/2 - 3 עלי ג´לטין
2 כפות בקרדי
400 מ"ל שמנת מתוקה
1 שקית סוכר וניל
לקישוט: 4-3 נקטרינות חתוכות לפרוסות דקות ויפות - לא חובה

+ מחממים תנור ל180- מעלות.
מכינים את העוגה ההולנדית: מקציפים את כל החומרים יחד באופן יסודי.
+ מרפדים תבנית 26 בנייר פרגמנט ואופים כ35- דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
+ מצננים.
+ מכינים את הנקטרינות בדבש: מניחים בסיר את את הנקטרינות, מוסיפים מים, דבש וקינמון ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10-8דקות. לא מערבבים כדי לא לפרק את הפירות. בתום הבישול הנקטרינות צריכות להיות רכות אך לא לאבד את צורתן. מצננים את הפירות בתוך הסירופ.
+ מכינים את המוס: מרסקים את הנקטרינות עם 2 כפות סוכר ומעט מיץ לימון עד שמתקבלת מחית חלקה. מודדים 350 מ"ל מהמחית ושומרים להכנת המוס. את השאר שומרים למתכונים אחרים.
+ בסיר כפול על אדים מקציפים את החלמונים במיקסר ידני עם סוכר ו2- כפות בקרדי עד שמתקבלת מסה תפוחה ובהירה.
+ מרככים את עלי הג´לטין במעט מים קרים, מוסיפים למסה וממשיכים להקציף. מניחים להתקרר מעט.
+ מקציפים שמנת יחד עם שקית סוכר וניל, עד שמתקבלת קצפת יציבה.
+ מקפלים מעט מחית נקטרינות לתוך מסת החלמונים הפושרת. מקפלים את כל המסה ליתרת המחית ומקפלים פנימה את הקצפת.
+ מרכיבים את העוגה: חותכים שכבה בעובי 1/3 או 1/4 מעוגת החמאה ההולנדית ומניחים בתחתית של תבנית קפיצית או בתוך טבעת אפייה בקוטר 24 ס"מ. (כיוון שהעוגה שאפינו היא בקוטר 26 ס"מ, כדאי לחתוך את העודפים בעזרת טבעת האפייה).
+ מסדרים על העוגה שכבה צפופה של נקטרינות מבושלות.
+ מורחים על הנטקרינות את המוס, מחליקים ומעבירים למקרר ל24- שעות.
+ לפני ההגשה אפשר לקשט את הטורט בפרוסות דקיקות של נקטרינות טריות.