הדפסה
משפחה - מתכונים

צ'ולנט


החומרים (ל: 5-6 אנשים)1/2 כוס שעועית לבנה
1/2 כוס חומוס
להשרות ללילה.
עוף שלם
כוס אורז
בצל, שום, תפו"א ביצים ותבלינים

אופן ההכנה:
בסיר רחב וגבוה, לטגן בצל קצוץ עד להזהבה. להוסיף את השעועית החומוס
ושיני שום קצוצות + תבלינים - מלח, פלפל שחור, פפריקה, כורכום ומעט קינמון. להמשיך לטגן קלות כמספר דקות.
לערבב בקערה כוס אורז שטוף + תבלינים לטעמך (אני מוסיפה רק פלפל שחור
ומעט קינמון). להכניס לתוך "בטן העוף השלם" ולסגור את הפתח בעזרת קיסם.
להניח את העוף על התערובת שבסיר, לסדר מסביב את תפו"א, הביצים ו 2-3
בצלים קטנים (עם הקליפה).
לפזר מעל עוד מעט מכל התבלינים, לכסות במים ולהביא לרתיחה.

מניחים את הסיר על פלטה לשבת למשך הלילה עד לשעת הארוחה.

בהצלחה!