הדפסה
משפחה : מתכונים

תפוחי אדמה לל''ג בעומר


תפוחי אדמה ממולאים בסגנון אנגלי
החומרים:
4 תפוחי אדמה גדולים.
מכל גבינת שמנת בטעם טבעי.
צרור עירית קצוצה.
מלח ופלפל.
4 ביצים (לא חובה).
ההכנה:
1. אופים את תפוחי האדמה בקליפתם בתנור כשעה עד שמזלג ננעץ בתוכם בקלות.
(אפשר לנסות ולהשתמש בתפוחי אדמה מהמדורה לצורך מתכון זה)
2. מסירים את חלקם העליון של תפוחי האדמה, ומרוקנים בזהירות את תוכנם לקערה.
משאירים שוליים של כ- 1/2 ס"מ.
3. מוסיפים לקערה את הגבינה, העירית והתבלינים ומערבבים היטב.
4. ממלאים את תפוחי האדמה במילוי.
5. בשלב זה אפשר להחזיר את תפוחי האדמה לתנור ולאפות אותם עוד כ- 10 דקות,
אבל ניתן (וגם רצוי) ליצור גומה במילוי, ולצקת בזהירות ביצה לתוך הגומה,
לפזר מלמעלה עוד מעט פלפל שחור, ואז להחזיר לתנור ל- 10-16 דקות נוספות.
תפוחי אדמה וביצים (עלפי מתכון של אהרוני)
החומרים:
5 תפוחי אדמה גדולים.
2 בצלים.
3 שיני שום.
מלח, פלפל, כמון.
מעט פטרוזיליה.
4 ביצים.
ההכנה:
1. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות בגודל 2-3 ס"מ.
2. פורסים דק את הבצלים. קוצצים את שיני השום. קוצצים את הפטרוזיליה.
3. במחבת גדולה מטגנים במעט שמן את השום והבצל.
כשהם מתחילים להשחים מוציאים אותם לצלחת.
4. מוסיפים עוד מעט שמן למחבת, ומתחילים לטגן את קוביות תפוחי האדמה,
טיגון איטי וארוך, עד שהם נעשים שחומים - פריכים למראה ורכים בפנים.
5. מוסיפים למחבת את הבצל, השום, התבלינים והפטרוזיליה.
מטגנים את כל התערובת במשך כ- 2 דקות נוספות.
6. טורפים את הביצים, ומוסיפים אותם בבת אחת אל המחבת.
מטגנים את הביצים עד שהן נקרשות במידה מספקת.
בתאבון.

עלון מעלה

אם אתם רוצים להשאר מעודכנים, הצטרפו לעלון מעלה