הדפסה
מעגל השנה - פסח

הכשרת כלים לפסח

הכשרת מיקרוגל לפסח ולכל ימות השנה
1 . הכשרת צלחת הזכוכית
ניקוי היטב
הגעלה במים רותחים (אפשר להגעיל בסיר גדול מאוד, אם אין סיר גדול, אפשר לחמם מים בתבנית אפיה - על גבי כיריים. לכסות בתבנית נספת כדי לאפשר רתיחה ,לשקע את הצלחת במים בתבנית אם לא נכנסת לגמרי לסובב אותה בתוך המים וכך מוגעלת כולה.)
2. ניקוי המיקרוגל
לפי הוראת הניקוי של היצרן ,ניקוי העיגול עם הגלגלים.
3. הכשרה
להחזיר את הצלחת למקומה.
לשים 2 כוסות מים לחמם כ 10-15 דקות, עד שהמים מתאדים, כחצי מכל כוס.
הכשרת תנור לפסח
א. הכשרת תנור לכתחילה
1. ניקוי התנור - בחומרי ניקיון המיועדים לכך.
ניקוי הדלתות - זכוכית וכד'.
2. חימום ע"י מבער גז "ברנר" - מעבר עם האש על הדפנות, על המסילות של התבניות ועל הדלת עד ליבון חמור - מתחיל להאדים או להאפיר (רצוי שאדם בעל ניסיון יבצע זאת כדי לא לפגוע בתנור).
ב. הכשרה לפי חלק מהדעות
הכל כדלעיל אלא שבמקום החימום ע"י מבער גז לחמם את התנור למקסימום החום למשך חצי שעה.
(הערה ! בהכשרת תנור לשאר ימות השנה, ולא לפסח, אם ידוע שהשתמשו בתנור לאפיית דברים כשרים, אלא שלא הקפידו להפריד בין בשר לחלב -אך לא אפו בשר וחלב יחד - וכן לא אפו בשר לא מוכשר או בשר טריפה - אפשר לסמוך לכתחילה על הצורה השניה של הכשרת התנור. )
*בכל מקרה התבניות (תבניות אמייל) והרשתות צריכות ליבון חמור. תבניות אלומניום אין להן תקנה.
הכשרת מדיח כלים
1. הכשרת הרשתות
את הרשתות והסלים יש להגעיל בסיר גדול של מים רותחים.
2. גוף המדיח
להפעיל עם חומר ניקוי, בטמפרטורה הגבוהה ביותר, למשך תכנית לשטיפת כלים.
למי שיש רשתות מיוחדות לפסח, כמובן שמספיקה הפעלת המדיח לתכנית שטיפת כלים.
אם אפשר לנקות את הפילטר לפני ההפעלה - עדיף.
הכשרת מיחם וקומקום
1. ניקוי
לנקות היטב במפנים ומבחוץ.
אין חובה להסיר את האבן המצטברת!
לנקות את המכסה היטב.
2. הכשרה
להכשיר את המכסה ע"י הגעלה במים רותחים.
לחמם את המיחם / הקומקום כשהוא מלא מים, ובעת הרתיחה לסלק את המכסה.
תוך כדי רתיחה, לשפוך מים רותחים מקומקום נוסף לתוך המיחם ' הקומקום הרותח, ולדאוג שהמים יגלשו על שפתו החוצה.
לנתק מיד את זרם החשמל, למניעת סכנה!
במיחם, יש לעבור על שפת המיחם בעזרת מבער, בגלל הקיפול שיש בשפה.
פלטת שבת
לנקות היטב, ולהדליק למשך כחצי שעה.
לעטוף אח"כ בנייר כסף עבה.
כיור
עירוי מים מקומקום רותח. לנקות היטב את הכיור ובמיוחד בדפנות, מקום החיבור לשיש. להקפיד שהמים יגיעו ישירות מהקומקום לכל השטח, ולא להסתמך על כך שהמים נוזלים ממקום למקום. יש להניח דף עץ, פלסטיק או פח בתחתית הכיור.
שיש
עירוי מים מקומקום רותח. להסיר את הפלסטיק המשמש כשפת השיש. להקפיד שהמים יגיעו ישירות מהקומקום לכל המקום כנ"ל. יש נוהגים לשפוך את המים על ברזל מלובן המונח על השיש. רצוי לכסות את השיש בנייר כסף וכדומה. אין להניח סירים חמים ישירות על השיש, אלא על קרש או אריח חרסינה או כל מפריד אחר.